Pestera Valea Cetatii

Aceasta pestera este singura din Brasov care a fost menajata pentru turisti la standarde europene. Poate fi gasita la 3.5 kilometri de Rasnov, iar intrarea principala se afla la altitudinea de 790 m. Pestera a fost deschisa pentru vizitatori din anul 2011 si a fost considerata un adevarat monument al naturii. Se afla intr-o zona protejata a Masivului Postavaru si este una dintre cele mai importante atractii ale zonei.

Sala Mare are o acustica formidabila, motiv pentru care in fiecare saptamana aici este sustinut un concert al artistilor de la Filarmonica Brasov. Pestera este pavata cu placi din fibra de sticla, scopul acestora fiind de a permite dezvoltarea biodiversitatii. Aceste elemente functioneaza ca niste saci din panza care permit dezvoltarea acarienilor. Iluminarea utilizeaza leduri ecologice.

Turistii vor gasi aici o temperatura constanta de 12 grade care permite o buna dezvoltare a formatiunilor carstice.

Pentru a ajunge aici utilizand mijloace auto se va urma soseaua DN1E si Valea Cetatii pana in locul in care apare confluenta cu Valea Fundata. Turistii pot lasa masinile in parcarea special amenajata.

Programul pentru accesul in pestera este de luni pana duminica intre orele 10 si 18. Turistii interesati de o vizita la Pestera Valea Cetatii trebuie sa achite 15 lei pentru adulti, 19 lei pentru copii, iar pentru participarea la concerte este perceputa o taxa de 40 de lei pe persoana.