Dino Parc

Dino Parc reprezinta in momentul de fata cel mai mare parc cu dinozauri in marime naturala din Sud Estul Europei. Este locul perfect pentru persoanele care vor sa petreaca timp printre aceste creaturi fascinante care au disparut de ceva timp. Parcul cu dinozauri este una dintre cele mai atractive destinatii pentru copii din zona.

Dino Parc este situat langa Cetatea Rasnov si pe traseul amenajat printre dinozauri exista si panouri speciale cu informatii inedite despre aceste speciii disparute. Dupa ce copiii vad toti dinozaurii pot intra in cinematrograful 9 D unde vor avea cu siguranta o experienta unica.

Lista de activitati la Dino Parc include:

  • Cinema 9D – acest cinematograf este cel care aduce o experienta unica si prezinta cele mai moderne tehnologii de film. Imaginea este 3D, iar efectele 9D includ ceata, foc, zapada, apa si vant. Sunt utilizati ochelari speciali si filmele au o durata cuprinsa intre 5 si 8 minute. Activitatea are un cost suplimentar de 10 lei, pe langa cel de intrare in parc, pentru fiecare persoana indiferent de varsta.
  • Olimpiada dinozaurilor – aceasta este una dintre cele mai indragite activitati ale copiilor care ajung in parc. Aici primesc recompense pentru atentia acordata traseului. Dupa ce si-au insusit toate informatiile oferite de placutele informative si de Titi Rex, acestia trebuie sa rapunda la cateva intrebari si vor primi o diploma si o insigna.
  • Traseul de aventura – este unul dintre cele mai frecvente moduri de a testa curajul celor mici. Se afla la 6 metri inaltime. Este recomandat tuturor copiilor care au inaltimea de 130 cm, costa 10 lei de persoana, suplimentar taxei de intrare in parc, si se intinde pe o distanta de 100 de metri.
  • Tiroliana – este amplasata la o inaltime cuprinsa intre 6 si 12 metri si se intinde pe 150 metri. Poate fi accesata de catre toate persoanele mai mari de 11 ani si costa 10 lei de persoana, taxa suplimentara celei de intrare in parc.
  • Expozitii – acestea sunt organizate in casutele din copact si completeaza traseul cu dinozauri. Sunt specifice parcului si ofera exemple despre mediul de dupa ce dinozaurii au disparut, aratand roci si fosile reale. Vizita la expozitie este inclusa in biletul pentru intrare in parc.
  • Labirint cu laser – aici copiii au posibilitatea de a se misca si de a deveni spioni. Pentru a intra in joc trebuie sa treaca printre lasere si sa nu le atinga. persoanele care castiga vor primi o diploma de detectiv. Pentru fiecare copil se va plati o taxa de 5 lei, aferente fiecarei ture.
  • Loc de joaca – in exterior, copiii au un numar mare de elemente cu care sa se distreze cum ar fi 10 tobogane, leagane de forme diferite, balansoare sub forma de dinozaur, casute special concepute pentru joaca.
  • Atelier de pictura – atelierul este amenajat in casutele din copaci si este locul in care copiii pot sa isi exprime imaginatia. Cu ajutorul figurinelor din ipsos si cu planse cu contur de catifea la indemana, copiii pot sa isi manifeste creativitata utilizand materialele din cadrul atelierului. Pretul machetelor poate fi cuprins intre 6 si 50 de lei, iar parcul ofera culorile si pensulele. Toate obiectele pictate pot fi luate ca suvenir acasa. Acest atelier nu este doar petnru copii, ci si pentru adulti.

Pretul pentru a vizita Dino Parc este 28 RON pentru adulti, 22 RON pentru copii mai mari de 3 ani si accesul se face gratuit pentru copiii mai mici de 3 ani. Programul de vizitare este de luni pana joi, intre orele 10 si 17, vineri si sambata intre orele 10 si 18, iar duminica turistii pot vizita dinozaurii intre orele 10 si 17.30.