Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei au o frumusete impresionata si sunt cadrul natural perfect pentru sporturi montane si agrement. Climatul este perfect pentru activitati si sporturi montane, iar zona are un ambient prietenos datorita expunerii protejate de vant. Aceasta amplasare faciliteaza practicarea alpinismului si a escaladei. Traseele sunt umbrite de stancile din apropiere si din padure.

Chiar daca nu sunt foarte lungi, cheile sunt spectaculoase fiind strajuite de pereti abrupti si foarte apreciati de persoanele pasionate de alpinism. Cele mai frumoase astfel de trasee sunt Santinela Cheilor sau Surplombele de Aur.

Pentru escalada, Pietrele lui Solomon sunt ideale. Avand pereti stancosi, aceste pietre pot fi escaladate pe intreaga perioada a sezonului cald. Rocile sunt caracterizate de fisuri si elemente perfecte pentru escalada. Traseele sunt realizate cu sisteme speciale de asigurare in spituri si sub forma de patru faleze speciale de escalada.

Aici, turistii pasionati de bungee jumping gasesc cele mai vechi si populare instalatii. Caderea se face de la 130 de metri oferind o experienta complet unica.

Traseele pentru mountain bike sunt considerate de dificultate medie si sunt interesante datorita zonelor speciale de belvedere spre Piatra Craiului sau spre Bucegi.

Traseele turistice sunt o destinatie perfecta pentru cei care cauta un sfarsit de saptamana in care sa se relaxeze, pentru ca zona este ideala pentru campare. Alte activitati practicate aici sunt via ferrata, tiroliana, rapelul sau zborul cu parapanta.