Cetatea Rasnov
Fortificatia Rasnov reprezinta una dintre cele mai bine conservate cetati de pe teritoriul Transilvaniei. Cetatea a fost construita, conform izvoarelor in secolul XVIII din lemn, cu ajutorul Cavalerilor Teutoni, dar cladirile din piatra sunt ceva mai noi, datand din secolul XIV. Cetatea este amplasata strategic si avea ca principal scop controlul intrarilor in Transilvania si apararea impotriva atacurilor tatare.
Materialul pentru fortificatii a fost reprezentat de piatra si de caramida, cu ajutorul carora au fost construite ziduri de 5 metri inaltime. In interior, se pot vizita mai multe obiective turistice cum ar fi muzeul de arta feudala in care pot fi vazute arme, mobilier de epoca, haien specifice si obiecte neobisnuite in prezent, cum sunt mesele de tortura si jugurile speciale pentru transportul prizonierilor.
Cetatea are o incinta exterioara care se afla langa zidul estic si care este marginita de un turn patrat si un zid fortificat.
Informatii utile pentru turisti
Persoanele care vor sa viziteze Cetatea Rasnov trebuie sa achite 12 lei pentru adulti si 6 lei pentru elevi si studenti.
Programul de vizitare este cuprins intre 9 si 18 in timpul zezonului cald si 9 – 17 in timpul sezonului rece.
Cei care vor sa ajunga din centrul orasului la Cetate, pot alege cea mai rapida cale – liftul cu cremaliera situat pe plan inclinat. Aceasta amenajare a fost pusa in practica in 2015. Statia se afla situata in spatele Casei de Cultura si persoanele care aleg sa foloseasca instalatia se bucura de o vedere panoramica unica asupra orasului.
Traseul are lungimea de 165 de metri, avand o diferenta de nivel de 85 metri si un unghi de inclinare de 37 de grade.
Calatoria nu dureaza mai mult de 2 minute.
Pretul pentru o plimbare cu liftul pentru adulti este de 12 lei dus intors si 6 lei dus intors pentru copii.